Rad na hubnutí je plný internet. Často se ovšem nabízí otázka, která dieta je z těch mnoha variant skutečně ta nejlepší. Při držení diet bývají největší inspirací slavní lidé, kteří se rádi chlubí svými postupy, které je dovedly ke štíhlému tělu.

Ať už se jedná o české nebo hollywoodské modelky, jejich úsilí je stejné. Jak hubnou modelky? Je to o celém režimu dne a jejich vytrvalosti. Jelikož jsou denně na očích paparazzi a v bulváru se objevují v plavkách, ze kterých by mohly vykukovat nevzhledné faldíky (bacha na obezitu), postavu si udržují a formují i kvůli tomu. Zásady zdravé životosprávy si můžete osvojit i vy. Není už na čase?

Jak hubnou celebrity

Každá celebrita má trik jiný, protože i naše tělo je různé. Jak hubnou celebrity, v čem tkví kouzlo? Někomu pomáhá více cvičení, jinému změna režimu a stravování, ale většině z nás bude vyhovovat obojí.

Krásná štíhlá žena

Určitě není na škodu zdravý pohyb, se kterým zhubneme daleko rychleji, než se týrat a nejíst večeři. Představíme si pár inspiračních diet, které vás mohou navnadit na nové uvažování a změně jídelníčku na hubnutí.

Dieta Štefana Margity

Dieta Štefana Margity je založena na podobném konceptu jako Atkinsonova dieta. Z hlediska dlouhodobého efektu se nedoporučuje, ale pro cílené krátkodobé hubnutí ano. Pokud se tedy blíží den „D“, kdy se s ním máte konečně sejít, inspirace Štefanem Margitou by se vám mohla líbit.

Dopřejete si totiž ranní kávu, ale i klidně rohlík. Týdenní jídelníček je nutno zopakovat 2x, takže za dva týdny byste měli pozorovat výsledky.

Dieta je založena na vynechání alkoholu, cukru, zbytečně nesolit, nekořenit a hodně pít neslazené minerálky. Dieta je založena na zvýšeném příjmu tuků (díky tomu popularita), nedržte tuto dietu déle, jak 14 dní, jinak se setkáte brzo s jo-jo efektem.

Dieta Lucie Bílé

Pije Lucie Bílá opravdu jen vodu? Sama o sobě tvrdí, že ano, protože na večírcích alkohol striktně odmítá a snaží se postavu udržet fit. Dle jejích slov má mnohem více energie. Jak to vše dělá, se den po dni nedozvíme, ale víme, že stravu konzumuje každou šestou hodinu a dodržuje pitný režim.

Očistná kúra podle ní spočívá v pití teplé vody a dostatku zeleniny. Není úplně pro každého, protože z vody živi sice jsme, ale ne každému vodová dieta Lucie Bílé vyhovuje.

Dieta Lenky Kořínkové

Jinak se jí také nazývá dělená strava a dieta Lenky Kořínkové, protože spočívá v jednoduchém a efektivním způsobu hubnutí pomocí kombinací potravin. Lenka Kořínková tak svou dietu staví na rozdělení potravin do těchto kategorií: živočišná skupina, rostlinná skupina, ovoce, zelenina a neutrální skupina.

Krásná štíhlá žena

Tyto skupiny mají svá pravidla, např. živočišná strava se nekonzumuje s rostlinnou včetně ovoce a třeba ovoce se zase nekombinuje se zeleninou. V její dietě tak naleznete systém, který se rychle naučíte. Navíc přináší pozitivní ohlasy, tak na ní asi něco bude.

Dieta Rajko Dolečka

Pokud si myslíte, že jste těmi, kteří milují mléčné výrobky, je tato dieta šitá na míru přímo vám. Dodržují se tří hodinové intervaly mezi jídly, pije dostatek čisté vody (2 litry), dochutit můžete citrónem. Tabu by vám mělo zůstat pečené či smažené maso, vývar při hladu vypít můžete.

Omezení spočívá i v solení, kdy se maso solí jen nepatrně. Konzumuje se i syrová a vařená zelenina. Dieta Rajko Dolečka se drží kolem 2 týdnů, zhubnout byste měli 7-8 kilo, ale je to individuální. Jíte převážně jogurty s bílou kulturou, netučné tvarohy a mléko.

Dieta podle Havlíčka

Dieta podle Havlíčka, která je nastavena na 60 dní, už není jen o krátkém časovém úseku, ale souvisí se změnou životního stylu. Dbá hlavně na pravidelnost a omezení nevhodných potravin. Tato dieta je svým způsobem velmi blízká detoxikaci organismu, o které jsme psali v dřívějších článcích.

Jako pozitivní faktory, které k tomu napomáhají, označuje dostatek tekutin a také zdravý pohyb. Dostatek zeleniny jako prevence proti hladovění také funguje. Chce to jen pevnou vůli a vydržet!

Dejte svým přátelům vědět o jednotlivých způsobech hubnutí a dietách slavných. Mohou být sice alternativou k prověřeným konzultacím hubnutí a výživovému poradenství, ale bohužel bývají jen nárazovým řešením. Jojo efekt je velmi krutý, takže pokud po dietě nezačnete s výraznou změnou ve svých stravovacích návycích, shozená kila budete mít brzo zpět.

Přečtěte si další články o hubnutí:

Hubnoucí Kápo

Vše, co jste potřebovali vědět o hubnutí on nikdy nevěděl. A proto se projedl do 100 kg váhy, aby znovu musel pochopit, jak se dá hubnout i bez hladu. Dnes je hlavní redaktorem našeho magazínu, protože si prošel vším od nadváhy, zdravotních obtíží, až po jojo-efekty a hlavně udržitelné hubnutí. To ho dodnes drží fit a v pevné a štíhlé postavě.